speedfight.pl

Speedfight II from WoodyCube in progress new pics on 39page!

Tutaj możecie pochwalić się Waszym skuterem.

Jak oceniasz mojego Peugeota?(oceny szkolne;P )

1
14
9%
2
2
1%
3
5
3%
4
13
8%
5
126
79%

Razem głosów : 160

Speedfight II from WoodyCube in progress new pics on 39page!

Post» WoodyCube » 31 Mar 2010, 14:07

Nadszedł ten dzień, w końcu doczekałem się wystarczającej sumki pieniędzy na skuter.

Moje obserwacje skuterów, czytanie o nich, sprawdzanie recenzji trwało już od 2007 roku :P . Oczywiście były przerwy, np: zrezygnowałem całkowicie z kupna skuterka)
Przez te 2 lata zawężałem, i zawężałem moje oczekiwania, tak że stanąłem na Aerox\'ie i Speedfigh\'tcie.
Z miesiąc temu zacząłem obserwować aukcje, jeździłem, oglądałem głównie Peugeoty.
Od samego początku szukałem używanego, do 10 tys. km, stan bdb.
Pojechałem zobaczyć Speeda z 2006 roku z przebiegiem nieco ponad 3000 km :) ogólnie mi się podobał, pod plastikami stan salonowy, po prostu gościu sobie kupił dla zachcianki. Już było wszystko ugadane, cena z 5300 utargowana na 4900. :) Byłem zadowolony :)
Jednak już od razu go nie braliśmy, ponieważ z Tatą przyjechałem samochodem osobowym i nie zmieścił by się :P No to umówiliśmy się na następny dzień. I przed wyjazdem spisaliśmy numery ramy, silnika, i tata (jeszcze nie niewiedziałęm czemu pyta) spytał się w jakim salonie go kupił. No i gdy wracaliśmy tata mi wytłumaczył o co chodzi, poprostu pojechaliśmy do tego salonu sprawdzić czy aby na pewno tam był kupiony.
No i w salonie pod Spodkiem w Katowicach, pan sprzedawca sprawdził nam oczywiście ten skuter, no i zaproponował nam nowy skuter za 6700 :o
Ja niezbyt byłem przekonany. Tata powiedział mi ze jak odliczymy z niego VAT to wyjdzie on za 5500.
No i tu zaczął się problem, bo ja uparcie chciałem mieć tamtego używanego, jednak tata mówił, że tu mam NOWY skuter, z grawancją na 2 lata a jest tylko 600 zł różnicy.
Po nocy przemyśleń doszedłem do wniosku, iż kupię ten nowy;)
Oto on (nie jest to fotka MOJEGO ale te same malowanie, dokładnie ten sam)Image

Kupiłem go w piątek, jako iż była już 18:00 jak wróciliśmy czyli rejestracja w ten sam dzień odpadała :cry:
No i tak sobota oraz niedziela, były najgorsze, niemogłem praktycznie nic z nim zrobić jak tylko odpalić i karnąć się po podwórku :x
No ale w poniedziałek zarejestrowany, wszystko opłacone AC i OC :)

First round? Haa... bajka, przyśpieszenie ;) Poprostu znakomity w każdym calu ;)
1 dzień: zrobiłem 50 km ;) Jadąc poamiędzy 25km/h a 30km/h.
2 dzień: zn,ów zrobione 50 km;)
3 dzień (dziś) PADA!!!!!! ;/ Stoi maszyna z nabitym dokładnie 101 km :x :x
Ale jaki iż pada, mogłęm z wami się podzielić moimi przeżyciami ;)

Chcę zrobić te 500 km w 2 tygodnie jak się uda;)

To teraz wam przedstawię plany dotyczące tuningu, i proszę was o doradzanie mi :D

OPTYKA:
:arrow: Brewki (jeszcze nie wiem dokładnie jakie :blush:
:arrow: Lampa tylna Led z kierunkami-jest
:arrow: Nadkole MTKT, czarne-jest
:arrow: Stópka boczna-jest
:arrow: Jakaś osłona stacyjki
:arrow: Podłoga BSB
:arrow: Spojler tylnu str8
:arrow: Uchwyt tablicy na przkładnie-jest
:arrow: Wzmocnienie ramy Opticparts DF

Chyba tyle z optyki a nie to wszystko się w trakcie okaże :) .

MECHANIKA:
:arrow: Zdjęcie jakich kolwiek blokad-jest :P
:arrow: Wydech Stage6 pro replica-jest
:arrow: Wariator Stage6 Sport Pro-jest
:arrow: Sprzęgło oraz dzwon sprzęgła S6
:arrow: Sprężyna centralna s6 czarna(medium)-jest
:arrow: Twrardze membranki
:arrow: GasBox s6
:arrow: sprężynki sprzęgła 50%
:arrow: dysza-jest 80
No i by było na tyle, z całym projektem chciałbym się wyrobić do 2 lat;)

Ja wam się podoba? Co myślicie o tuningu? Komentować;)
Awatar użytkownika
WoodyCube
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Speedfight II Stage6
Grupa: Śląskie

Post» Cross22 » 31 Mar 2010, 14:20

No to gratuluje speeda ;) Tylko pomyśl czy warto tuningować skoro ledwo wyjechał z salonu ? 8O Plany fajnie co do mechaniki to dla mnie to bez sensu tłumik możesz dać inny oraz ściągnąć blokady ale ja bym nic więcej nie robił ;P
Awatar użytkownika
Cross22
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight 1 WRC
Grupa: Małopolskie

Post» maxmaj » 31 Mar 2010, 14:25

Kupuj Stage6 pro replica, Wariator Stage6 pro, Sprzęgło i Dzwon Stage6 wing cooler i Torque Control\'a, Pasek też stage6, sprężynę +22% i sprężynki niebieski, Gasboxa Stage6 w chromie :blush: Wszystko powinno ci się ładnie zgrać

Powodzenia w docieraniu i Gratuluję (sam docieram :cry: )
maxmaj
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Pegout speedfight 2
Grupa: Mazowsze

Post» macko3131 » 31 Mar 2010, 14:27

Gratulacje :D
Ja bym ściągnął blokady i dał tłumik bo inaczej stracisz gwarancje, a i tak te 2 rzeczy będziesz musiał zrobić w serwisie,reszte bym sobie odpuścił na razie a przede wszystkim np. wzmocnienie ramy bo to kit (mocuje się do plastików,nie do ramy) a na dodatek według mnie jest nie praktyczne i brzydkie oraz tą lampę z kierunkami też odradzam,kierunki bardzo słabo świecą i może się okazać że kiedyś ktoś zaparkuje na tobie :(
macko3131

Post» mcpedros » 31 Mar 2010, 14:31

No ja mam Yasuni Z i powiem, że nieźle gada... :D
Co do wario to tak jak pisałeś weź Polini(świetny zbiór) :P :P

No plany masz niezłe :twisted: Powodzenia w realizacji :)

Pozdro 8)
Awatar użytkownika
mcpedros
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight II & Derbi Senda Full Racing
Grupa: Małopolskie

Post» Arturx22 » 31 Mar 2010, 17:12

Najlepszy tłumik cena/jakość to jest zdecydowanie Yasuni Z,.Na przyspieszenie jest najlepsza centralka +15% HEBO

A tak pozatym to się bardzo ładny speed prezentuje :)
Awatar użytkownika
Arturx22
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot speedfight AC wersja x-team

Post» Miszczur » 31 Mar 2010, 17:19

Dużo czasu przeznaczasz na projekt :D Ja swojego w 4 miechy zrobiłem :P

Osobiście polecam ci takie brewki jakie mam ja, jest ich mało, a sam jestem tych autorem (zdjęcie mojego speeda):

Image

A malowanie może zrób a\'la kawasaki :P

Zdjęcie mojego projektu:

Image

Według mnie prezentuje się znakomicie, kwestia tylko gustu :P

Ja bym zrezygnował tez z osłony stacyjki bo jest droga, a w ogóle jej praktycznie nie widać :P

A uchwyt musisz sobie sam zrobić, bo te z mielocha itp. szybko się łamią :P
Awatar użytkownika
Miszczur
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight II Custom Style
Grupa: Dolnośląskie

Post» Stopro » 31 Mar 2010, 17:28

No jak dla mnie to też niepotrzebnie to \"wzmocnienie ramy\", bo to nic nie wzmacnia i jak dla mnie nie wygląda dobrze.. no i ta lampa.. kolega ma taką w Speedzie i w dzień trzeba się przyjrzeć, żeby widzieć migacze :P
Mówię szczerze, że to malowanie mi się nie podoba :P
A sprzęgło z dzwonem nie będzie Ci potrzebne, bo Ci dużo nie da, a może nawet nic.. Wymiana sprzęgła na sportowe jest opłacalne dopiero przy cylindrze 70ccm, więc jeśli nie planujesz wsadzać większego cylka to szkoda wydawać kasę na sprzęgło i dzwon :P Co do wydechu S6 PR to ogólne opinie są o nim takie, że ma zaje***ty dźwięk, świetne przyspieszenie, jednak bardzo trudno go wyregulować :P Będziesz musiał kombinować z rolkami, sprężynkami sprzęgła, sprężyną centralną, żeby wyciągnąć z wydechu maksimum mocy, bo każdy skuter reguluje się inaczej. Nie wystarczy, że ktoś kto ma ten wydech powie Ci tylko jakie ma części, ty założysz te same i będze dobrze wyregulowany.. Oczywiście nie wykluczone, że dobrze go tak wyregulujesz, ale w większości przypadkach każdy skuter reguluje się inaczej :)
No to się rozpisaaaaaaałem :lol:

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Stopro
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Jet Force C-Tech Rally Victories
Grupa: Opolskie

Post» WoodyCube » 31 Mar 2010, 19:13

NO malowanie to teraz takie żadne :P
Ale i tak opłacało mi się go kupić;)

A co do lampy to chodzi mi o to że tył (jak już wsadzę nadkole) chce żeby był pozbawiony niepotrzebnych pierdół typu migacze :) No wiem że o tej ledówce są różne opinie, ale jakby nie było homologacje ma, więc jak ktoś wdupi, nie bd to moją przyczyną.

A jeśli bd słabo świecic to kupie biały klosz str8, bo podobno w tej ledówce są klosze z takiego ..ujowego plastiku zrobione :P

Dzięki za komenty, a co do tuningu, to jakoś po świętach bd starał się o nadkole, lampe, tablice na przekładnie, i jakieś duperele optyczne;)
Awatar użytkownika
WoodyCube
Użytkownik
Użytkownik

Post» macko3131 » 31 Mar 2010, 19:18

Tylko się dowiedz czy nie stracisz gwarancji, bo szkoda by było w nowym skucie stracić gwarancje :)
macko3131

Post» WoodyCube » 31 Mar 2010, 19:43

Zmiana plastików wątpię żeby była równoznaczna z utratą gwarancji, a gdy będę jeździł na przeglądy gwarancyjne, to mogę zakładać stare nadkole- przynajmniej nudzić się nie bd ;))
Awatar użytkownika
WoodyCube
Użytkownik
Użytkownik

Post» WoodyCube » 06 Kwi 2010, 16:15

Sorry za PPP ale nikt nic nie komentuje :?

Otóż zamówiłem dziś na mielochu (w tym sklepie wyszło najtaniej) Tablice na przekładnie, lampe revo z kierunkami, nadkole BCD, nużkę boczną, i przedłużacz amorka 25mm :D

A teraz chciałbym wam przedstawić dzisiejsze wypociny :) :)

Nakleiłem w środku obręczy taśme na koła pomarańczową (pod kolor speeda :P ), nie chciałem robić na boku obręczy bo jakoś niebardzo mi się to podobało, a oto zdjęcia jak to wygląda ;) :
Image
Image
Image
Image

Zdjęcia to zdjęcia, na real wyjechanie wygląda :D
Niczym z harleya ;))

Komentować proszę! :)
Awatar użytkownika
WoodyCube
Użytkownik
Użytkownik

Post» pawelspeedfight » 06 Kwi 2010, 19:31

Extra to wyszło, do tego te napisy pod kolor pasków. Daj zdjęcie założonych kółek :P
Awatar użytkownika
pawelspeedfight
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: był Speedfight2 Silver Sport

Post» WoodyCube » 06 Kwi 2010, 19:38

Już jest ciemno;) Ale bd pamiętał i jutro porobie foto.
A tak na marginesie to założone superowo wygląda, idealnie pasuje do pomarańczy mojego speeda :D :D
Awatar użytkownika
WoodyCube
Użytkownik
Użytkownik

Post» speedy100max » 07 Kwi 2010, 00:32

No wypasiście to wygląda :D POwiedz mi co to za taśma, bo podobuje mi się :wink:

Pozdro
Awatar użytkownika
speedy100max
Użytkownik
Użytkownik

Skuter: Peugeot Speedfight2 100ccm + Yasuni R

Następna

Wróć do Wasze skutery

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość